Starta eget företag i Lund

Som en av Skånes mest välbesökta och anrika städer är Lund en utmärkt stad att starta upp företag i. Behöver du ekonomisk hjälp på vägen kan du alltid ansöka om ett företagslån.

Vem vistas i Lund?

Lund är i första hand känd som en studentstad, och människor från hela Sverige, och utlandet, kommer för att studera på Lunds universitet. Lund har även många gymnasieskolor som ungdomar runtom i Skåne läser på. Planerar du att starta företag som passar tonåringar, unga vuxna och studenter i allmänhet har du alltså ett guldläge. Men Lund är även populärt bland exempelvis barnfamiljer. Lund är också en knutpunkt för tåg, vilket innebär att många stannar till i Lund på väg från ett tåg till ett annat.

Kostnader i Lund

Eftersom Lund är en stor och populär stad är det inte det billigaste stället att driva företag på, särskilt inte om du vill placera dig i stadskärnan. Men som tur är finns det många välbesökta ställen även utanför centrum som du kan utgå ifrån. Universitetslivet är även det utspritt i Lund, med studentlägenheter, universitetsbyggnader och nationer på flera ställen. Startar du ett fik, en pub eller något annat studenter har glädje av där de vistas har du genast flera potentiella kunder.

Du får kanske vara beredd på att se egenföretagande i Lund som en långvarig process, men behöver du snabbt pengar till ditt företag är ett konkurrenskraftigt företagslån ett alternativ. Krea konkurrensutsätter ett flertal banker med din förfrågan, och du får svar snabbt.

Kanske vill du även skaffa lägenhet i Lund och då får du vara beredd på hög konkurrens och höga priser, framförallt om du vill bo nära centrum. I gengäld får du inte bara nära till jobbet utan även tillgång till en stad som är livlig utan att vara stökig, särskilt under sommaren, med mycket kultur och vacker natur. Annars, då Lund har goda pendlingsmöjligheter, är ett alternativ att leta lägenhet i någon av de mindre kommunerna som ligger i närheten av Lund, exempelvis Eslöv, Höör och Örtofta.

Marknadsföra sig i Lund

När du väl slagit upp portarna till ditt företag behöver du marknadsföra dig. Runtom i stan finns anslagstavlor och busshållplatser där du kan annonsera ut företaget, annars är sociala medier ett bra alternativ. Du kan till exempel leta efter grupper för lundabor på Facebook, eller använda taggar i dina inlägg som signalerar var du och ditt företag finns.

Liv och studier i Lund

Leave a Reply