Lund – den härliga staden i sydvästra Skåne!

Staden Lund ligger i sydvästra Skåne och centralt i Lunds kommun. Lund är Skånes tredje största stad och tillhör Sveriges tolfte största ort. Här bor det cirka 92 000 innevånare och Lund är känt bland annat för sitt universitet som grundades 1666 och staden har många etablerade internationella företag.

Att bo i Lund

Lund är en spännande stad att bo i med en god infrastruktur och bra jobbmöjligheter. När man letar ett boende, finns det bra tips på boenden i Lund som är bra att känna till. Ska man studera i Lund behöver man en studentlägenhet som gärna ligger nära skolan. Bostadsföretaget AF Bostäder har till exempel bostadskomplex med studentbostäder som heter Sparta. Studentbostäderna ligger i ett område intill Ekonomihögskolan och Lunds tekniska högskola. I Lund kan man även hitta vanliga hyresrätter. Då kan man till exempel kontakta LKF eller Lunds Kommuns Fastighetsbolag. Precis som med resten av landets orter kan man alltid hyra lägenhet i andrahand om man inte skulle få en kommunal hyresrätt i förstahand direkt. I Lund kan man även köpa bostadsrätter, villor, fritidshus eller köpa en tomt för att bygga hus på. När man äger en lägenhet, ett hus eller fritidshus, kan vissa delar av lägenheten behöva ses över. Golven är en viktig del av boendet och precis som med ett boende i Lund, kan ett boende i Stockholm behöva ett bättre golv. Då kan man anlita professionell golvslipning i Stockholm som med stor kunnighet slipar, renoverar och lägger nya golv!

Sevärdheter i Lund

Det finns massor att se och göra i Lund då staden bjuder på både anrik kultur, vackra parker och härliga stadsnöjen. Lunds historiska museum bjuder bland annat på världskänd medeltida konst, eller så kan man besöka Botaniska trädgården från 1600-talet. Trädgården står kvar sedan botanikern Carl von Linné grundade trädgården och den räknas som Sverige äldsta botaniska trädgård. Hela staden bjuder på härlig mat och man kan till exempel både köpa och äta god mat i den anrika Saluhallen som funnits sedan 1909. Vill man äta på andra ställen, finns det tips på härliga matställen i Lund som man kan njuta av. Tycker man om att vandra, finns härliga Skrylle Naturreservat där man även kan rida, motionera, grilla och fika.

Leave a Reply