Student med hund i Lund

Tillhör du den lyckliga skara som äger en hund och bestämt dig för att plugga i Lund? Då finns ett alternativ till dig där du kan vara med och träna din hund. Lund har sin egen brukshundklubb på Gunnebo gård.  Där anordnas diverse evenemang berodde på vilken årstid eller högtid det är.

Tävlingar
Gillar du att träna och tävla med din hund så finns det goda möjligheter för dig att göra det på brukshundsklubben. Det anordnas tävlingar i både agility, spår, rallylydnad med mera. Det finns något för alla kategorier att välja bland.

Cute dog tired student reading a book to teach lessons, falls asleep.

Kurser
Förutom att tävla så kan du välja att gå olika kurser med din hund. De har speciella priser för dig som väljer att bli medlem i klubben. De har högt tryck på sina kurser så se till att vara ute i god tid med att anmäla din hund till någon kurs. Om du vet att du ska plugga och ha din hund med dig så passa på att anmäla din hund samtidigt till någon kurs. Det kommer att göra både dig och din hund gott att få på ett annat sätt. Du får aktivera dig utomhus tillsammans med din bästa vän

Mentalbeskrivning
Förutom att tävla och ta kursen har du möjlighet att mentalbeskriva din hund. Det kan brukshundklubben hjälpa till med. Det är ett uppskattat moment och brukar vara väldigt populärt bland medlemmarna. Har du köpt din hund utomlands och importerat den så kanske den haft en jobbig transport bakom sig som tar på mentalt. Var noga med att se till att den fraktas värdigt och under sträng kontroll. Frakt är en viktig del av resan för hunden, se till att du får professionell hjälp.

Efter en resa bland okända människor och nya ljud kan det vara en god idé att spendera så mycket tid som möjligt tillsammans med din nya hund. Det kan också vara bra att göra en mentalbeskrivning som Lunds Brukshundklubb kan hjälpa dig med.

Leave a Reply