Bo i Lund- fördelar och nackdelar

Lund är en av Sveriges mest kända städer till stor del på grund av sin status som universitetsstad, men också för att staden ligger nära Malmö och Köpenhamn. Den vackra skånska staden lockar tusentals studenter varje år och attraktioner som Domkyrkan och Kulturen gör staden till en spännande plats för många turister. Likt alla andra städer är det dock en sak att åka dit på besök och något helt annat att bo där permanent. I den här artikeln ska vi titta på både fördelarna och nackdelarna med att bo i Lund, så funderar du på att flytta dit har du kommit helt rätt!

Fördelar med att bo i Lund

För det första kan vi konstatera att Lund passar vissa mer än andra. Om du är student eller vill påbörja en utbildning är staden naturligtvis ett utmärkt val! Lunds Universitet är känt över hela världen och nationerna, studentkårerna och de olika studentföreningarna erbjuder en mängd roliga aktiviteter. Många gymnasieelever satsar därför stenhårt på att få bra betyg eller bra resultat på högskoleprov för att kunna studera i just Lund! För dig som inte är student kan Lund vara en precis lika härlig stad att bo i, eftersom den är ganska liten och lugn. Samtidigt har du nära till Malmö och på 40 minuter kan du dessutom ta dig till Köpenhamn, så känner du för storstadsliv är det enkelt att ordna! En annan aspekt som gör Lund till en pärla är stadens läge i Skåne, som är välkänt för sina fantastiska gula rapsfält, spännande skogar och vackra stränder! Under sommarens vackra dagar är Skåne som ett paradis med städer som Simrishamn, Båstad, Kivik, Falsterbo och många fler!

Nackdelar med Lund

En nackdel med Lund är att staden kan kännas tråkig och livlös på sommaren, när studenterna åkt hem. Då är staden extremt tyst, och det händer inte så mycket. Samtidigt är stadens storlek också en begränsning, eftersom du inte hittar lika många olika typer av jobb som i storstäderna. Vill du exempelvis jobba med turism eller på stora biståndsorganisationer har du väldigt begränsade möjligheter i Lund. Dessutom är staden så inriktad på studenter att det inte finns mycket av ett nattliv i staden – såvitt du inte är student. Men för oss andra som är färdiga med studierna finns det inte mycket att välja bland, vilket också är tråkigt. Om man tycker om lugna småstäder med vacker natur är Lund definitivt ett bra val, men om man är en mer äventyrslysten själ som vill uppleva många nya saker kan man lätt känna sig smått klaustrofobisk i staden.

Leave a Reply