Hitta permanent boende i Lund

Även om Lund är en studentstad finns det såklart många som även bor där permanent. Eftersom staden är så liten är det dock inte lätt att hitta bostad så det gäller att vara ute i god tid och planera väl.

Hyra eller köpa?

Lund är fokuserat på sina studenter, men för dig som älskar småstäder och lugn är det en utmärkt stad. Under större delen av året är studenterna på plats och det är liv i den lilla staden, men på somrarna är det betydligt mer stillsamt så ska du flytta hit permanent behöver du trivas med lugna somrar. Hur gör du då för att hitta ditt permanenta hem? Först och främst behöver du planera väl då du kan behöva stå i bostadskö under lång tid innan du blir erbjuden en hyreslägenhet. Om du hellre vill köpa en lägenhet eller ett hus är det en bra idé att besöka sajter som Boneo för att se vilka bostäder som är till salu i Lund genom dem. Har du tur kan du hitta ditt drömhem och få möjlighet att bli Lundabo fortare än väntat.

Det mångfacetterade Lund

Att hitta permanent boende i Lund är inte lätt men verkligen värt väntan. När du väl kommit på plats är det dags att njuta av den här lilla staden som verkligen är Skånes pärla. Med ett av Sveriges äldsta universitet och sin vackra domkyrka drar Lund till sig människor från hela världen. Här finns en mängd sevärdheter och det blir en fantastisk kombination av mycket folk och pittoresk småstad, något som tilltalar många. Som kronan på verket kan du bo i en småstad men ändå ha nära till storstäder som Malmö och Köpenhamn, plus alla vackra platser runtom i Skåne. När Lund blir tyst och stilla under somrarna är det som att staden öppnar upp sig för alla som inte är studenter. Det finns plats och utrymme, du kan ha picknick i parkerna utan att behöva trängas med hundra andra och du kan insupa småstadsatmosfären i lugn och ro. Caféerna kan avnjutas i lite mer stillhet och du kan ta långa promenader utan att trängas. Varmt välkommen till ljuvliga Lund!

Leave a Reply